TietopalvelutMiksi lähteä ulkomaille?
Maailmalle
 
Seikkailun halu kova ja Suomen maankamara ei enää riitä? Ulkomaille olisi päästävä! Miten sen tekisin edullisesti? Lähtisinkö leirille, kielikurssille tai töihin?
 
 
Näihin kysymyksiin ja muita vinkkejä lähtöön löydät täältä maailmalle osasta. Jos jostakin syystä et löydä etsimääsi tietoa voit ottaa meihin yhteyttä puhelimella, sähköpostitse osoitteessa hubi@kokkola.fi tai tulla käymään paikan päällä tieto- ja neuvontapisteessä.
 
 
 
 
 
 
 

Miksi lähteä ulkomaille?
 
Tämän kysymyksen kuulet varmasti useaan kertaan suunnitellessasi ja valmistellessasi ulkomailla oleskeluasi. Omaa motivaatiota ulkomaille lähtemiselle kannattaa miettiä itsekin tarkkaan.
 
Yleisesti ulkomailla oleskellessa oppii tuntemaan muita kulttuureja ja uusia ihmisiä. Kielitaito kohenee varmasti, kun saat käytännön kokemusta kommunikoidessasi paikallisten kanssa.
 
Vieraassa maassa ja kulttuurissa monet asiat hoidetaan eri tavalla kuin Suomessa, joten opit tulemaan toimeen uusissa tilanteissa. Opiskellessasi ulkomailla saat uusia näkökulmia opintoihisi, työskennellessä tutustut kansainvälisiin työskentelytapoihin ja parannat kilpailukykyäsi työmarkkinoilla.
 
Lisätietoa: www.maailmalle.net
 

Eurooppalainen nuorisokortti
 
Eurooppalainen nuorisokortti on kansainvälinen etukortti, jonka hankkimalla sinulla on mahdollisuus erilaisiin alennuksiin kotimaassasi ja ympäri maailmaa. Kortilla saat esimerkiksi erilaisia tarvike- ja matka-alennuksia. Suomessa korttia ylläpitää Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssi ry.
 
Eurooppalainen nuorisokortti on tarkoitettu alle 30-vuotiaille nuorille, ja sitä voidaan käyttää 41 Euroopan maassa. Euroopassa kortinhaltijoita on yli neljä miljoonaa, ja heille on tarjolla etuja, palveluja ja alennuksia yli 100 000 paikassa.
 
Suomen nuorisokortti oli vuoden 2003 alkuun saakka nimeltään Herkules-kortti, siksi saatat törmätä edelleenkin siihen nimeen.
 
Tästä eteenpäin osoite www.europeanyouthcard.fi on kortin virallinen osoite. Toistaiseksi ja vielä pitkän tovin eteenkin päin myös vanha www.euro26.fi -osoite toki toimii ja ohjautuu uuteen sijaintiinsa. 
 

Päivitetty: Huhtikuu 2012
Keski-Pohjanmaan nuorten tieto- ja neuvontapalvelut
c/o Nuorten tiedotuspiste HUBI

Torikatu 13, 67100 Kokkola, Puh: 06 - 831 3264, Email: hubi@kokkola.fi