TietopalvelutAsuminen

Asuminen

Etsitkö asuntoa? Mietityttääkö muu asumiseen liittyvä? Oletko muuttanut uuteen kaupunkiin?

Tältä sivulta löydät tietoa erilaisista asumiseen ja asunnon hankintaan liittyvistä asioista. Asuntoa hakiessa kannattaa myös aina kysellä kavereilta, selata sanomalehtien asuntopalstoja, tsekata kauppojen ilmoitustauluja ja kuunnella 'puskaradiota'.Nuorisoasuntoliitto - NAL

Nuorisoasuntoliitto tarjoaa tietoa asunnoista ja asumiseen liittyvistä seikoista. NAL:n sivuilta löydät esimerkiksi muuttajan muistilistan osana nuorten asunto-opasta. Mitä sitä pitikään muistaa muuttaessa, kenelle piti ilmoittaa uusi osoitteeni, mistä laatikot muuttotavaroille ja missä vaiheessa sähköntoimitussopimuksen voi katkaista?

NAL on ainoa paikallisyhdistysverkkoa rakentava nuorten asumiseen ja elinolojen kehittämiseen keskittyvä kansalaisjärjestö Suomessa.

Muuttajan muistilista


Suomen opiskelija-asunnot oy

Jos etsit omaa asuntoa opiskelu-paikkakunnaltasi, sinun kannattaa vierailla näillä sivuilla. SOA:n sivuilta löydät eri opiskelija-asuntoyhteisöjen yhteystietoja.

SOA Oy on opiskelija-asuntoyhteisöjen yhteistyö- ja katto-organisaatio. SOA Oy:n kotisivuilla on yhteystietojen lisäksi hyödyllistä tietoa opiskelija-asumisesta ja linkkejä paikkakuntien opiskelija-asuntosivuille.

http://www.soa.fi/


Vuokra-asumisen perustietoa

Vuokralla asumiseen liittyy lukuisia asioita, jotka on hyvä tietää jo ennen vuokra-asuntoon muuttamista. Asumisesta ja siihen liittyvistä oikeuksista ja velvollisuuksista kertoo vaikkapa

Vuokralaisen oikeudet ja velvollisuudet


Tukea asumiseen

Omat rahat eivät aina riitä kattamaan asumisesta aiheutuvia kustannuksia. Pienituloisilla on mahdollisuus hakea osaan asumismenoista valtion rahoittamaa asumistukea Kelasta. Kela hoitaa seuraavia asumisen tukia: 1) yleinen asumistuki, 2) eläkkeensaajien asumistuki, 3) opintotuen asumislisä ja 4)sotilasavustuksen asumisavustus. Lisätietoja asumistuesta saat Kelan sivuilta tai paikallisesta Kelan toimistosta.

Kelan asumistuen sivut

Kelan paikallistoimistojen osoitteet


Muita asumiseen liittyviä linkkejä

www.asuminen.fi
Asuminen.fi kokoaa julkisten ja yksityisten tahojen asumisen linkkejä.

Vuokralaisten keskusliitto ry


Päivitetty: Huhtikuu 2012

Keski-Pohjanmaan nuorten tieto- ja neuvontapalvelut
c/o Nuorten tiedotuspiste HUBI

Torikatu 13, 67100 Kokkola, Puh: 06 - 831 3264, Email: hubi@kokkola.fi